Operation Cuckoo - 2e Editie

19,49

Excl. BTW: €16,11

Excl. BTW:
€16,11
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
JD-016
Levertijd:
1-2 werkdagen
Merk:
Jolly Dutch

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving

Dit product is de tweede editie van Operation Cuckoo, nu met grotere speelstukken!
Ben je op zoek naar de reiseditie in een kleiner doosje met kleinere stukken dan moet je hier zijn.

Operation Cuckoo: Zoals de naam doet vermoeden draait dit tweepersoons spel om Koekoeks. Beide spelers zijn zelf een koekoek die in een vreemd nest zijn gedropt en willen alle eieren en jonge vogeltjes van de eigen kleur (of de andere koekoek) uit het nest werken. Operation Cuckoo vraagt een omgekeerde denkwijze: je moet zorgen dat je zo snel mogelijk alleen je eigen speelstuk overhoudt. Waar je normaal wil slaan om te winnen, moet je nu geslagen worden.

Het bord doet denken aan een schaak/dambord, maar met zeshoekige vakken waardoor de bewegingsmogelijkheden toenemen. Speelstukken moeten altijd naar voren bewegen en moeten altijd een speelstuk van de tegenstander slaan als dat mogelijk is. Als een speler een speelstuk slaat, dan neemt zijn eigen speelstuk die plaats in. Het spel vraagt een omgekeerde denkwijze: je moet zorgen dat je zo snel mogelijk alleen je eigen speelstuk overhoudt. Waar je normaal wil slaan om te winnen, moet je nu geslagen worden.

Operation Cuckoo wordt als best-of-three gespeeld, waarbij een speler dus twee keer moet winnen om het spel in zijn geheel te winnen. Daarmee duurt het spel tussen de 15 en 30 minuten. Het spelbord is dubbelzijdig: een standaardkant en een gevorderde kant. De gevorderde kant duurt meestal 30 tot 45 minuten.

Leeftijd: 10+
Spelers: 2
Speelduur: 15-30 min

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder